Pelialana ammattilaisten vinkit

GameChangers projektin aikana haastateltiin pelialan ammattilaisia niin isoista kuin pienistäkin alan yrityksistä. Katso alla olevat videot ja kerää ammattilaisten vinkit avuksesi omalle matkallesi pelialan ammattilaiseksi!

Women in Games Finland Ry

Women in Games Finland (WiGfi) on voittoa tavoittelematon järjestö joka edistää pelialan monimuotoisuutta yhdessä alan muiden toimioiden ja yritysten kanssa. WiGfi tarjoaa jäsenilleen mm. mentorointia ja koulutusta, ylläpitää puhujalistaa jonka avulla erilaisten konferenssien ja tapahtumien monimuotoisuutta on mahdollista lisätä sekä tarjoaa konkreettista apua häirinnän vastaiseen työhön. Lisäksi järjestö ylläpitää kaikille avointa Facebook ryhmää.


Women in Games Finland perustamiskokous 27.3.2019.

NEOGAMES – Suomen pelialan yhdistävä tekijä

Neogames Finland ry on jäsenpohjainen ja voittoa tavoittelematon pelialan yhdistys, jonka tehtävänä on kiihdyttää ja tukea suomalaisen peliteollisuuden kasvua ja kehitystä. Jäsenistömme kattaa alan kaikki sektorit liiketoiminnasta koulutukseen ja tutkimukseen. Puolueettomana kattojärjestönä Neogames ajaa alan toimijoiden yhteisiä etuja, tavoitteena on luoda suomalaiselle pelialalle hyvä, kestävä ja kasvun mahdollistava toimintaympäristö.

Neogamesin kotisivuilta löydät ajankohtaista tietoa suomalaisesta pelialasta sekä vinkkejä niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin pelinkehittäjälle!

IGDA Finland

IGDA Finland on kansainvälisen pelinkehittäjien järjestön, the International Game Developers Association (IGDA), suomen jaosto. IGDA on voittoa tavoittelematon ammattilaisten yhteisö joka keskittyy työllään edistämään pelialalla työskentelevien urakehitystä ja elämänlaatua tarjoamalla mahdolisuuksia verkostoitumiseen sekä ammatilliseen kehittymiseen. IGDAn toiminnan ytimessä on myös pelialan kehittäminen paremmaksi meitä kaikkia varten.

IGDA Finlandin kotisivuilta löydät tietoa tapahtumista ja toiminnasta ympäri Suomea.

IGDA Finland Lahti Hubin 2019 vuoden hallitus.

Pelialan koulutusta Suomessa

Pelialalle voit kouluttautua monin eri tavoin, Neogames ylläpitää listausta pelialan koulutusmahdollisuuksista Suomessa ja mm. Saranen consulting tarjoaa pelialalle valmentavaa koulutusta työttömille GamePro koulutuksen muodossa. Omaa osaamista voit kehittää myös osallistumalla esimerkiksi pelijameihin.

Pelialan työpaikat Suomessa

Pelialan työpakkoja voit hakea esimerkiksi Baronan ylläpitämältä Games Jobs Finland sivulta. Sivusto ei ole ainoa laatuaan vaan pelialan työ- ja harjoittelupaikkoja löydät monesta muustakin osoitteesta mm. LinkedInistä, pelitalojen omilta kotisivuilta, Facebookista Play Finland ryhmästä sekä muiden rekrytointiyritysten kotisivuilta.