/ lokakuu 28, 2019/ Tapahtumat, Yleinen/ 0 comments

On vuosi 2019. Lokakuun ensimmäisenä päivänä, mobiilipeleistä kiinnostuneita ihmisiä vaeltaa yli 40 eri maasta Helsingin Kaapelitehtaalle. Ihmiset, kokeneista konkareista opiskelijoihin, ovat tulleet paikalle, kun Euroopan suurin mobiilipelitapahtuma – Pocket Gamer Connects (PGC) – järjestetään kuudetta kertaa Suomessa. Nyt ei muusta puhutakaan, kuin mobiilipeleistä!


Raheel Yawar ja Casilda de Zulueta kertoivat koneoppimisen hyödyntämisestä pelinkehityksessä Game Maker Insighta -teeman luennollaan “In-game Content Generation Using Machine Learning”.

Tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta ja sen myötä uudeksi tapahtumapaikaksi on valikoitunut Helsingin Kaapelitehdas. Mistään pienestä tapahtumasta ei todellakaan ole kyse, aktiviteetteja on enemmän kuin mihin yksi ihminen kerkeää tutustumaan. Neljässä eri tilassa puhujat vaihtuvat kuin liukuhihnalta, joten jo aamusta kannattaa tehdä sotasuunnitelma siitä, missä tilassa on itseään eniten kiinnostavimmat aiheet käsittelyssä. Tilasta toiseen ei kuitenkaan kannata ampaista kuin ohjus, sillä matkan varrella on mahdollisuus tutustua The Big Indie Zonen valikoimaan pienempien yritysten peleistä tai verkostoitua esimerkiksi puhelimen avulla varaamalla tapaamisia Pitch & Match-sovelluksen kautta. Jos omasta mielestä puheet on puhuttu, voi myös mennä muiden kanssa tekemään pelejä Pocket Jameihin, joita aina järjestetään tapahtuman yhteydessä. Olet sitten julkaisija, sijoittaja, pelinkehittäjä tai opiskelija, PGC järjestää varmasti matcheja jokaisen tarpeisiin.


Juha Vainio Remedyltä kertoi pelituotannosta puheenvuorossaan “Keeping Control – Producing a AAA game”.

Tapahtumapaikalta on ystävällisesti varattu ilmainen bussikuljetus jatkopaikkaan ja sitä odotellessa on mahdollisuus osallistua PechaKucha sessioniin, jossa puhujan tarkoituksena on kertoa asiansa 20:n kuvan avulla, kirjoitusta ei suvaita. Eikä tässä vielä kaikki, kuvat vaihtuvat automaattisesti 20 sekunnin välein, joten vauhdissa on pysyttävä. Puhetta ei siis kannata pitää vakavana hampaat irvessä vaan nyt on lupa vähän nauraakin. Tilaisuuden jälkeen kannattaa jo siirtyä odottelemaan bussia.

Illan tullen alkaa tapahtuman tärkein osuus, Global Connects Party Virgin Oilin tiloissa, jossa verkostoituminen onnistuu ilman jonotusnumerokäytäntöäkin. Ja kun drinkkiliput ovat loppuneet, taskuun ei enää mahdu käyntikortteja sekä valomerkki välähtää on aika suunnata valmistautumaan seuraavaan päivään. Koska mobiilipeleistä puhutaan huomennakin!

Teksti ja kuvat:
Katri Putkonen, kolmannen vuoden meditekniikan opiskelija Lahden ammattikorkeakoulusta, joka harrastaa pelialatapahtumia sekä toimii IGDA Lahden hallituksen jäsenenä. Katri osallistui myös kevään 2019 GameCangers BETA-valmennukseen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*